Met de voorjaarskriebels in ons bloed en al die mooie (zomer)gasten weer in het land zijn we naar Texel gegaan. Voornaamste missie was om de prachtige Blauwborsten te zien en goed op de foto te krijgen.

Vroeg in de morgen naar Texel gegaan. Het weer viel in eerste instantie wat tegen maar gelukkig komen weervoorspellingen niet altijd uit. Het werd een prachtige dag met mooi gedempt zonlicht dat voorzichtig door de bewolking kwam. En met een fraaie achtergrond wordt het natuurlijk nog mooier.

Zodra we van de boot af kwamen zijn we naar de Mokbaai gereden omdat daar de afgelopen dagen regelmatig Blauwborsten waren gespot en gefotografeerd. Ook hebben we ze daar de afgelopen jaren ook regelmatig gezien in het voorjaar.

Na enig zoekwerk de eerste gespot met de verrekijker. Snel naar de bewuste plek gegaan en dan maar wachten en hopen dat hij terug komt. En ja hoor, na een half uurtje kwam een pracht exemplaar weer op en in de struikjes zitten.

Echt genieten om de Blauwborst uit volle borst zingend te zien en te horen. Nog meer genieten zou het zijn als we hem mooi vrij op de foto zouden krijgen. Dus maar weer wachten. En dat bleek niet voor niets.

De Blauwborst kwam zo ongeveer ieder uur even langs om te fourageren en te zingen. Tot zonsondergang hebben we ons daar prima vermaakt en veel foto’s kunnen maken.

Was een prachtige dag en missie geslaagd !