Vanaf begin jaren ’70 begonnen met het kijken naar vogels en rondtrekken in de natuur. Midden jaren ’70 begonnen met natuurfotografie en vogels in het bijzonder. In het begin in zwart-wit en later in dia’s. Ontwikkeld in de zelf gebouwde doka(tje).

Eind jaren ’80
Het kijken naar en fotograferen van vogels een beetje op de achtergrond geraakt door mijn aandacht voor gezin, carrière en andere interesses. Wel altijd geïnteresseerd gebleven in vogels en de natuur en op vakanties altijd wel een verrekijker en vogelboek mee. Vanaf 2005 weer vaak de natuur in getrokken met een nieuwe verrekijker en een up-to-date vogelgids.

De digitale technologie
Mede door de opkomst en mogelijkheden van de digitale fotografie sinds 2008 weer begonnen met het fotograferen van vogels en landschappen. De kwaliteit, flexibiliteit en de vele mogelijkheden van de nieuwe apparatuur en bewerkingssoftware zijn zo fantastisch.

Op stap

Zeer regelmatig trekken we erop uit. Even tussendoor, een paar dagen of een langere trip. In Nederland komen we regelmatig in de Noordkop (Hondsbossche zeewering, Huisduinen, Balgzand en de omgeving van Den Oever), de zuidpier van IJmuiden, Texel, Brouwersdam, polder Waterland en polder Arkemheen. In de directe omgeving gaan we naar de Loenderveense plas, Bethune polder en Einde Gooi, een rustig natuurgebied ten zuiden van Hilversum.

Spanje
We gaan ook regelmatig naar het buitenland. Spanje is wel ons favoriete (vogel)land. Afhankelijk van het seizoen gaan we dan naar de Ebro delta, Aiguamolls, Los Monegros en de omgeving rond Lleida, Spaanse Pyreneeën, Valencia regio en de omgeving van Huelva. Ook de Sierra de Gredos en omgeving doen we regelmatig aan. En last maar zeker niet least de schitterende Extremadura.

Punta del Fangar – Ebro delta

Llançà – Catalonië

Sierra de Gredos

Vlaktes van Montgai – Catalonië

Montsonis – Catalonië

Mirador la Malavuelta – Monfragüe

Spaanse Pyreneeën

La Yeza – Valencia

Frankrijk
In Frankrijk bezoeken we de Camargue en Le Teich. Twee prachtige gebieden met schitterende natuur en heel veel vogels. Interessant en mooi in alle jaargetijden. En de Camargue kan voor echte verrassingen zorgen !
Ook hebben we mooie trips gemaakt naar Diepholz, Rügen, Farne Islands en Hongarije. in Portugal naar de steppen van Castro Verde, de Taag delta en Sado delta.
Het Griekse eiland Lesbos is een hele fijne plek om in het voorjaar te bezoeken. Prachtig eiland, schitterende natuur, relaxte sfeer, mooie gebieden op korte afstanden. En veel vogels !
Florida is een waar vogelparadijs. Aan de Atlantische kust Merrit Island en Sebastian Inlet, aan de Golf van Mexico Sanibel Island, Fort de Soto en Honeymoon Island. 

La Pallisade – Camargue

Inner Farne – Farne islands

Portilla del Tiétar – Monfragüe

Mourisca – Sado delta

Hortobágy – Hongarije

Rehdener Geestmoor – Diepholz

Eressos naar Sigri – Lesbos

Fort de Soto – Florida

Vogelfotografie is leuk, ontspannend en spannend.  De ontspanning van de natuur, de spanning van het er op uit trekken en zien wat je tegenkomt, het gebruiken van de juiste camera instellingen, foto’s proberen te maken zoals je het in je hoofd hebt.
En dan het resultaat op je camera monitor en computerscherm bekijken en de beste foto’s bewerken en op de website zetten. Vogelfotografie geeft een enorme extra dimensie aan het kijken naar vogels en in de natuur zijn.
We fotograferen vaak uit de ‘rijdende’ hut en openbare hutten en kijkschermen. Ook maken we zowel in Nederland als in Spanje gebruik van gehuurde hutten. Genieten van de natuur en hopen dat er iets moois langskomt om te fotograferen.