Na 3 jaar eindelijk weer onze traditionele voorjaarsreis naar Spanje kunnen maken. Ons hoofddoel waren de Bijeneters, die hebben we toch wel het meeste gemist de afgelopen jaren.
We hebben een aantal gebieden bezocht. De Spaanse Pyreneeën, de steppen rond Lleida en de omgeving rond Cubells en Montgai.
De eerste week hebben we mooie hutten bezocht in de omgeving van Tremp, Claret en Solsona. We zijn hier in september 2021 ook geweest en hoopten nu ook de soorten te zien die vorig jaar al naar het zuiden waren vertrokken. De week erna hebben we doorgebracht in de omgeving van Montgai. Hier hebben we een aantal dagen verschillende locaties bezocht om de Bijeneters te zien en fotograferen. Bijzondere dagen waren het om de prachtige vogels te zien in de velden vol met bloeiende Poppies. En een waar genoegen om ze na zoveel jaren weer te zien en horen !

Op een aantal plekken in de zuidelijke Spaanse Pyreneeën zijn we op zoek gegaan naar de 4 soorten gieren die in Spanje voorkomen. We hebben ze allemaal gezien onder prima weersomstandigheden. Onderstaand de foto’s van de Lammergier, Monniksgier, Vale gier en Aasgier. Verder Rode en Zwarte wouw, Raaf en Rotsmus.

Het leuke en rustige dorp Cubells was voor anderhalve week onze uitvalsbasis voor het gebied rond Montgai, de steppen van Leida en Cubells. Vanuit het huis hadden we schitterend uitzicht over de gehele omgeving van Montgai en de Serra de Bellmont. Het was hier fijn vertoeven na een hele vroege vogelsessie. Rust, ruimte, mooi weer en heel veel vogelgeluiden, heerlijk. 

In en rond de heuvel van het dorp was genoeg te zien: Vale gier, Bijeneters,Ringmus, Rotsmus, diverse soorten zwaluwen, Putters en Ooievaars. 

We hebben mooie foto’s kunnen maken van Bijeneters, Scharrelaar, Kleine trap, Griel, Steenuil en Kuifleeuwerik.