We zijn in april-mei 2014 voor de tweede keer naar het mooie eiland Lesbos geweest. We zijn daar vorig jaar voor het eerst geweest, rond dezelfde tijd.

Door het slechte voorjaar hebben we toen een aantal soorten niet gezien omdat deze later kwamen. Ook was het toen erg heet, meestal rond de 30 graden en af en toe nog hoger. Nu was de temperatuur rond de 22 graden en het was volop voorjaar.

We hebben weer enorm genoten van dit mooie eiland, de rustige sfeer en prachtige natuur met heel veel vogels.

Bijeneters

Vorig jaar helaas geen Bijeneters gezien.  Dit jaar was het een stuk beter. Je zag ze veel in de buurt van Sigri, de Kalloni zoutpannen en langs beide zijden van de de East river.

Over het water zag en hoorde je ze aankomen vliegen, in diverse groepen. Een prachtige ervaring om een hele groep in een boom, tak of stokje neer te zien strijken.

En dat geluid maakt je wel heel erg blij !

Bijenters

Ook in de buurt van Sigri de Bijeneters goed kunnen zien.

Kalloni zoutpannen en de East river

Hier zaten dit jaar beduidend minder vogels dan vorig jaar. De waterstand was dan ook wel erg hoog. Geen Kwak, een paar Woudaapjes, paar sterntjes en weinig strandlopers.Toch bleef er genoeg moois te te zien. Waaronder een Sporenkievit !

Sporenkievit

Grauwe vliegenvanger

Hop

Watersnip

Zwartkopgors

Grauwe klauwier

Groenling

Cetti’s zanger

Zwarte ooievaar

Weg van Eressos naar Sigri.

Langs deze prachtige weg zitten heel veel vogels. Onder anderen Tapuiten, Klauwieren, Steenuil, Vliegenvangers,Bruinkeelortolanen, Wielewalen en Kleine torenvalken.

Ook voor het eerst de Rotsklever gezien. Hoewel het licht hard was, toch mooie foto’s kunnen maken van dit leuke vogeltje.

Rotsklever

Blonde tapuit

Paapje

Roodkopklauwier

Bruinkeelortolaan

Roodborsttapuit