Het  Sperwer mannetje komt sinds december 2021 zeer regelmatig onze tuin bezoeken. Soms direct de vijver in om even een kort een bad te nemen en dan snel weer weg. Een ander keer ergens langs de rand van de vijver landen en dan rustig naar het ondiepe gedeelte van de vijver stappen om dan lekker te gaan badderen. Na het badderen soms even kort op een tak of een boom achterin de tuin uitschudden.
Maar de laatste keer ging alles anders. Landend langs de rand, snel de vijver in om niet zo te lang te badderen en op de stok boven de vijver uitgebreid poetsen. En af en toe een oogje dicht doen. Bleef daar zo’n 2 uur zitten. Vervolgens even een Koolmees proberen te pakken bij een voedertafel en daar ook een uurtje op blijven zitten. Toen nog een rondje tuin en weer terug naar de voedertafel. Ook hier weer een tijdje blijven zitten, af en toe met dichtgeknepen ogen. Na 3 uur nog een keertje door de tuin vliegen en toen weg.
Blijft toch bijzonder om zo’n mooie roofvogel regelmatig in je tuin te mogen zien en af en toe ook te kunnen fotograferen. Gaaf beest !!! 

De foto's