In november – december 2018 zijn we in Florida geweest. Onze reis begon in Orlando aan de oostkust. In deze omgeving bevinden zich een aantal mooie gebieden.

Cocoa beach was hier onze uitvalsbasis. Het is vandaar niet te ver rijden naar de diverse natuurgebieden. Bovendien ligt het direct aan zee met hele mooie stranden voor de momenten dat we in of rond het hotel verbleven.

Cape Carnaval

Cape Carnaval

We bezochten Merritt island. Een prachtig gebied met als toplocatie de Black Point Wildlife Drive. Ook de Biolab road is erg aantrekkelijk door de vele meertjes en begroeiing tussen de weg en de zee.

Black Point Wildlife Drive

Biolab road

Playalinda Beach is prachtig met aan het einde van de dag veel stelt- en strandlopers, meeuwen en sterns. De Peacocks Pocket Road was helaas afgesloten op de plek waar het erg interessant wordt, namelijk de weg langs de kust en de meertjes.

Playalinda beach

Op weg naar de Golf van Mexico hebben we de Lake Apopka Wildlife Trail bezocht. Een schitterende rit door een afwisselend gebied. Dichte bebossing, moeras, prairie, meren en poeltjes. Er zijn een aantal mooie uitkijkpunten waar je een goed beeld krijgt van het gebied.

Wildlife Trail

Wildlife Trail

We zijn een aantal dagen aan de Golf van Mexico gebleven in St. Pete beach. We hebben Fort de Soto meerdere malen te bezocht. Het is een prachtig gebied met veel afwisseling. Goede plekken zijn East Beach Woods, North Beach parking area, Arrowhead Picnic en de Mulberry trees area. Er is ook een beschermde landtong waar onder meer de Schaarbek broedt.

Black Skimmer (Schaarbek)

Fort de Soto

Fort de Soto

Onze laatste stop was op Sanibel island. Hier zijn we een aantal dagen gebleven omdat het er erg rustig en mooi is en het niet ver rijden is naar natuurgebieden op het vasteland. Verder is het een bekende plaats om schelpen te zoeken. Op Sanibel vind je veel vogels bij de pier en de vuurtoren. Hier waren heel veel Visarenden, er broeden 4 paartjes. Verder zijn DJ Darling Wilddrive en Blind Pass bij de brug tussen Sanibel en Captiva goede plekken.

Op het vasteland een paar leuke gebieden bezocht. Cape Coral is bekend om haar grote populatie Holenuilen. Aan het einde van de dag, zo rond vijf uur, komen ze als het goed is hun holletje uit. Het is dan nog ongeveer een half uur licht en hopen maar dat ze inderdaad hun holletje ook even verlaten.

Rond Ford Myers liggen een paar mooie gebieden. Bowditch Point Park, San Carlos bay en Bunche beach. Hier kun je veel sterns en reigers zien.

We vlogen terug vanaf Miami. Op weg van Sanibel naar Miami een mooie route door de Everglades genomen. Big Cypress is schitterend en kent een paar mooie wilddrives, Turner river road  en Loop Road Scenic drive. Een zeer afwisselend gebied met moerassen, meren, bossen met cipressen, kanalen en rietvelden. En heel veel ‘crocks’ !

We hebben een mooie tijd gehad in Florida. Heel veel soorten gezien (standvogels en overwinteraars uit het noorden) en nog nooit zoveel soorten mooi kunnen fotograferen. Het voorjaar schijnt zo mogelijk nog beter te zijn wanneer de trekvogels uit het zuiden weer terugkomen.
Het is goed toeven in Florida met een hele relaxte sfeer en zeer aangenaam weer. De temperatuur en de luchtvochtigheid zijn in tegenstelling tot de zomermaanden prettig dus maar eens terug in het voorjaar.

Klik op de button om alle vogelfoto’s te zien.