Begin juli zijn we weer naar de Farne Islands geweest. De weersvooruitzichten waren gunstig en dat heb je hier niet al te vaak. Vanuit IJmuiden vertrokken we in de namiddag met de DFDS ferry naar Newcastle.
De volgende ochtend uitgerust van boord en aan de linkerkant van de weg naar Seahouses. Slechts een ruim uurtje rijden en je bent in het leuke haventje van Seahouses.

Seahouses

Farne Islands

Het was lekker weer en de Farnes waren vanuit de haven goed te zien.

De volgende dagen waren de wind en het getij te ongunstig voor de kleine bootjes om uit te varen naar Inner Farne of Staple Island. Maar gelukkig zijn er tijdens ons verblijf daar nog voldoende mogelijkheden geweest om de eilandjes meerdere keren te bezoeken.

Farne Islands

Staple Island

Inner Farne

We wilden ons deze keer concentreren op vliegende en landende Papegaaiduikers. Dit bleek wederom een lastig klusje. Maar na veel oefenen en het juiste standpunt zoeken hebben we mooie foto’s weten te maken. Geweldig snelle vogeltjes zijn het ! We hebben hele fijne dagen op de eilanden gehad, prachtige natuur met mooie vergezichten en fantastische vogels.

Papegaaiduiker

Alk

Noordse stern

Noordse stormvogel

We hebben een hele fijn week gehad in Engeland. Prettige en ontspannen sfeer, mooie omgeving, schitterende natuur langs de kust en op de eilanden. En natuurlijk heel veel mooie vogels op de eilanden.
En Seahouses is een leuk leuk en levendig plaatsje. Lekker rustig om doorheen te wandelen, een terrasje te pakken en ’s avonds gezellig uit eten te gaan. We houden ieder rond eind juni het weer goed in de gaten en als de condities gunstig zijn gaan we er nog weer een keer naar toe.